Linkblog

Szerelem Blog

Susy, a nagy szerelmi és lelki tanácsadó blogja. :-) Sőt hamarosan Detlef barátom is beszáll a férfinem képviselőjeként. Azért gyűlünk itt össze, hogy megvitassuk egymás problémáit. Ha szeretnéd hogy rólad szóljon a post, írj a susybaby12 (kukac) gmail.com - ra!

Tipp

Ne a multikat támogasd, vásárolj magyar termelőktől! Én is kiteszek egy ilyen dobozt

Friss topikok

  • Detlef: Kulturált véleménynyilvánításért nem jár kitiltás, bármi is legyen az. :) "Teljesen úgy tűnik az ... (2010.04.20. 12:19) Gáz pasidumák és perverz állatok
  • drywater: Detlef, mikorra várható a bejegyzés folytatása? :) A B verziós herceg tökéletesen illik az önző n... (2010.04.18. 19:31) Párkapcsolati problémák - Miért nem udvarolnak a férfiak?
  • egypercc: Üdv! Szerintem légy vele öszinte és mond el mit érzel. Lehet ez a kapcsolat a végét járja. Én is í... (2009.11.05. 16:45) Furcsán viselkedik a barátnőm
  • Detlef: Én úgy gondolom, ez valahol természetes. Illetve a női egyenjogúság következménye. Ugye régen volt... (2009.10.03. 00:18)
  • susztera: Nem könnyű, de tudni kell különbséget tenni a szerelem és amit Te adott pillanatban, adott lelki á... (2009.07.21. 14:08) Ne ítéljetek!

2009.04.12. 21:57 Susybaby

Szervusz Susybaby!


Őszintén szólva még nem igen írtam ilyen témájú levelet,ezért némiképp vegyes érzések kavarognak bennem.


Igazából soha nem volt szerencsém a szerelemben.Mindig próbáltam a lányokat komolyan venni,és éreztetni velük hogy fontosak nekem,főképp az akinek éppen aktuálisan udvaroltam, de a labda helyett mindig csak falba sikerült rúgnom.Nem tudom
miért van ez így... Talán valami sorsszerűség,vagy csak egyszerűen képtelen vagyok komunikálni a szebbik nemmel. Nem tartom magamat machonak,nem igazán jönn be nálam a nagyképű bunkó stílus melyre úgyérzem sok lány annyira bukik.


Sokkal inkább konzervatívabb egyéniségnek tartom magam,sokkal többet adok a hagyományos értékekre.Próbáltam sokszor önmagamat adni,és őszinte lenni azokhoz akiket szerettem, de sokszor csírájában el lett folytva a próbálkozásom.Legjobb esetben is csak áltatott egy ideig a leányzó,azután mielőtt bármire is sor került volna, szépen lekoptatott.Ilyen szövegekkel: "Te egy nagyon kedves,aranyos fiú vagy de én csak úgy szeretlek mintha a bátyám lennél,vagy nagyon kedvellek,de én csak mint barátra gondoltam rád,vagy hirtelen eszébe jut hogy "nekem már barátom/vőlegényem van", vagy csak egyszerűen egy másik srác akivel úgy látszik mostanság összejönnek.Hát el kell hogy mondjam ahogy a mondás is tartja: "A hülyék a másik oldalon lakanak".Nem igazán van szükségem lánybarátok tucatjaira.Azokból már ugyis annyival rendelkezem,hogy Dunát lehetne velük rekeszteni.

Főképp hogy addig barátok míg évente jó esetben egyszer valahol összefutunk,
azután azt is elfelejtik hogy a világon vagyok.A báty kérdésről meg csak annyit, hogy egy-két elrettentő példától eltekintve a testvér kapcsolatból még nem sűrűn lett szerelem a történelem során.Tehát próbálkoztam sokszor,pedig a "pofonok" nemegyszer egymást követték.Mégis próbáltam optimistán hozzá állni a dologhoz.Nem erőszakoltam rá senkire se magam,nem akartam egy lányt sem két nap után megfektetni,tiszteltem mint embert,
s mint hölgyet egyaránt.Általában elősször csak ismerkedni próbálok,de aztán mielőtt még más srác "beelőzne",igyekszem  tudtára adni a másiknak hogy mit érzek iránta. Na itt szokott jönni a pofára esés,méghozzá menetrendszerűen.

Ami még a szemilyéségemet illeti: lehet hogy nem vagyok túl okos, mert csak 8 általánosom van meg egy vagyonőri vizsgám.De azért igyekszem művelni magam,jobbá vállni.Nem vet fel a pénz sem, egyszerű munkás ember vagyok,amim van és amit elértem, 99% -ban a saját verítékemmel szereztem meg.A munkám egyben a hivatásom is (katona vagyok),s mivel hétvégéken járok haza, így nem túl sok szabadidőm van.De azért mindig igyekszem időt szakítani azokra akik fontosak nekem.Jelenleg van egy lány aki nagyon kedves a szívemnek, s bár ő csak 21 éves,én meg 28,úgy érzem nagyon fontos nekem. A próblémám az vele hogy igazából ő csak mint barátként tekint rám ha hinni lehet a híreknek.Mint oly sok más esetben is.Bár Ő még konkrétan nem utasított el.


Tehát próbálok bízakodni.Írtam neki hogy szeretnék vele találkozni, s ha eljön, igyekszem őszintén a tudomására hozni az iránta táplált érzéseimet.Remélem ezzel nem rontok el mindent. Egyszer már sikerült vele beszélgetnem  egy forró ital mellett de akkor még nem esett szó a témáról. Nagyon jól esett a társasága,de sajnos eléggé semmitmondóra sikeredett az egész találkozó.Olyan volt mint Mátyás király ajándéka: volt is meg nem is.Remélem sikerült valamilyen szinten szemléltetni magamat.Remélem tudsz küldeni rólam érdemben valami véleményt, melyből kiderülhet hogy milyen hibák lehetnek bennem melyek
még nehezséget okozhatnak.Nem bánnom azt sem ha a levelem bekerül a fórumotokra,ha ebből tud esetleg valaki tanulni, vagy legalább érzi hogyha hasonló gondjai vannak, hogy nincs egyedül a próblémájával...

Üdvzölettel
           Chris
 

4 komment

Címkék: keresés szerencse szerelem


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Susybaby · http://szerelemblog.blog.hu 2009.04.12. 22:04:09

Kedves Chris, nem tudom hol lehet a hiba. Egy biztos; a leveleden nem látszik hogy 8 általánosod van; szépen meg tudod fogalmazni a gondolataidat. Ne add fel, előbb-utóbb biztosan megtalálod az Igazit.

susztera · http://www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=701938 2009.07.21. 14:02:18

a hiba nem benned van, hanem a világban, ami körül vesz, a hamis értékrendben, amit férfiak és nők egyaránt magukénak vallanak.
Szerintem puszta kémia, amitől szenvedsz, egyszerűen külsőre nem jössz be az adott lányoknak, de ez messze nem azt jelenti, hogy csúnya lennél. Sajnos az emberek többsége, amikor megfogalmazza milyen emberre vágyik, akkor azt teletömi belső tulajdonságokkal, aztán amikor választ, még időt sem ad arra, hogy ezek az elvárt belső értékek megcsillanjanak, megragadja őket az arc, az alkat. Ha a szemkbe mondod ezt, akkor azt mondják nem értheted, ez a kémia, a szerelem első látásra. Aztán el telik 1-2 hét, hónap, és kezd szokványossá válni a külső, a belső érték meg nem is igazán volt, jön a szakítás és rohannak az ilyen magadfajta barát-bátyushoz, mert neked széles a vállad és lehet rajta nagyokat sírni.
Te rendes vagy megvigasztalod, Ő elmondja, hogy Te vagy a legjobb ember a világon, aztán ismét leírja milyen férfira vágyik, megint tele lesz szép, belső értékekkel, aminek akár Te is megfelelhetnél....de sajna megint kinyilík egy ajtó, belép egy charmos kémiából jeles és kezdődik az egész elölről.
Régi mondás a hülyének nem lehet súgni, csak aki tanult is valamit, így azt mondom, aki csak könnyezni jár hozzád, annak mond megőszintén, hogy köszi, de a papírzsebinél azért értékesebbnek gondolod magad, és hagyd ott, hagyd gondolkozzon mire gondoltál.
Szerencsére nem mindenki csapja be önmagát, így olyan is van, aki tényleg a belső értékeket keresi, és az ilyen előbb v agy utóbb megtalál vagy Te találsz rá.

livman 2009.10.02. 22:25:18

teljesen megértem a problémád...
én is így vagyok,lány"barátok" tucatja van már nekem is, és sose jön össze vmi komolyabb...
segíteni nem tudok,nemtudom hol a problémánk.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.10.03. 00:18:55

Én úgy gondolom, ez valahol természetes. Illetve a női egyenjogúság következménye.
Ugye régen volt egy leosztás, ami nem volt tökéletes, de működött. Azaz, mind a nő, mind a férfi célja a családalapítás volt. Nő otthon, gyereknevelés, házimunka. A gyors családalapítás miatt nem válogatott senki, mind a család,
vagy talán maga a nő is úgy tette fel a kérdést, hogy igen, itt van 5 udvarló, melyik a legszimpatikusabb közülük, azt válaszd. Ha a nő valamelyik mellett döntött, egy idő után már nem lehetett olyan könnyen kilépni a dologból és egy másikat választani. (Magyarul fél év udvarlás után nem lehetett csak úgy lerázni, hogy figyi, uncsi vagy, én már a tegnapelőtt megismert Józsikába vagyok szerelmes.)

Most azt van, hogy mindenki válogat, szíve joga, és senkit nem lehet kényszeríteni semmire. Ha nincs a láthatáron az ideális, mindenki úgy van vele, hogy inkább vár még egy kicsit, de a legjobbat szeretné. A cél elsődlegesen nem a gyerek, hanem mindenféle más társadalmi elvárások.
süti beállítások módosítása