Linkblog

Szerelem Blog

Susy, a nagy szerelmi és lelki tanácsadó blogja. :-) Sőt hamarosan Detlef barátom is beszáll a férfinem képviselőjeként. Azért gyűlünk itt össze, hogy megvitassuk egymás problémáit. Ha szeretnéd hogy rólad szóljon a post, írj a susybaby12 (kukac) gmail.com - ra!

Tipp

Ne a multikat támogasd, vásárolj magyar termelőktől! Én is kiteszek egy ilyen dobozt

Friss topikok

  • Detlef: Kulturált véleménynyilvánításért nem jár kitiltás, bármi is legyen az. :) "Teljesen úgy tűnik az ... (2010.04.20. 12:19) Gáz pasidumák és perverz állatok
  • drywater: Detlef, mikorra várható a bejegyzés folytatása? :) A B verziós herceg tökéletesen illik az önző n... (2010.04.18. 19:31) Párkapcsolati problémák - Miért nem udvarolnak a férfiak?
  • egypercc: Üdv! Szerintem légy vele öszinte és mond el mit érzel. Lehet ez a kapcsolat a végét járja. Én is í... (2009.11.05. 16:45) Furcsán viselkedik a barátnőm
  • Detlef: Én úgy gondolom, ez valahol természetes. Illetve a női egyenjogúság következménye. Ugye régen volt... (2009.10.03. 00:18)
  • susztera: Nem könnyű, de tudni kell különbséget tenni a szerelem és amit Te adott pillanatban, adott lelki á... (2009.07.21. 14:08) Ne ítéljetek!

2009.10.11. 16:02 Detlef

Párkapcsolati problémák - Miért nem udvarolnak a férfiak?



Régóta gondolkodom, hogy meg kellene írni ezt a bejegyzést. Ez a blog, a baráti köröm beszámolója és a saját tapasztalataim is azt mutatják, hogy nagyon sok baj van a párkapcsolatokkal. Pedig szerintem mindezt egyszerű okokra vissza lehet vezetni, de ez sokszor nagyon kényelmetlen, mert olyan dolgokat kellene bevallani egymás előtt, ami több mint ciki. Nem baj, leírom én.

1. Probléma - Miért nem udvarolnak a pasik?

Nőismerőseim gyakran felteszik ezt a kérdést. A válasz röviden: az egyenjogúsággal egyidejűleg az udvarlás, mint olyan elvesztette a célját, sőt sokan visszélnek vele. Lássuk a problémát részletetesen.

Ugye volt régebben egy világ, amit sok nő nem sír vissza. Ez arról szólt, hogy a nő nem nő, ha nincsenek gyerekei. A tanulmányok befejezését házasság majd röviddel azután szülés követte. A párválasztás kimerült annyiban, hogy az apa azt mondta "Lányom, ideje lenne házasodnod, itt van öt kérő, melyik tetszik a legjobban?" És a lány döntött.

És itt van a kutya elásva. Ha a lány egyszer eldöntötte hogy melyikük udvarlását fogadja el, egy fél év, egy év után már nem lehetett alapos indoklás nélkül kilépni a kapcsolatból, ilyen indokokkal hogy "Uncsi. Nem illünk össze. Elmúlt a kémia" és hasonlók. Ha megtette, gyorsan lekurvázták. Ugye az udvarlás, akárhogy is nézzük, munka, még ha szívesen végzett is, és költségekkel jár. Ez a rendszer védte a férfit, hogy egy hosszabb időszak összes rászánt idejét és ráköltött pénzét ne lehessen csak úgy egyik pillanatról a másikra semmibe venni.

Ma nem lehet senkit se kényszeríteni, hogy kitartson valaki mellett. Nagyon sok lány továbbra is elvárja, hogy udvaroljanak neki sőt kifejezetten élvezi, viszont kötöttséget nem akar vállalni vele. És ez a válasz; ezért nem akarnak udvarolni a pasik, mert ki szereti azt, hogy hosszú hónapok után egyszerűen faképnél hagyják, mert jön egy másik herceg, és mint a szélvész, viszi is a választottat, aki egy pillanatig sem tiltakozik.  Egy hasonlat: Te elmennél úgy egy munkahelyre dolgozni, hogy kedvesen közlik, hogy adj bele mindent aztán néhány hónap múlva vagy kifizetnek, vagy nem?? Indoklás pedig az lesz: azért nem fizetünk, mert nincs kedvünk.

Folyt köv.

 

8 komment

Címkék: nem miért női pasik egyenjogúság udvarlás udvarolnak lekurvázták kötöttségek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_P 2009.11.06. 12:44:25

Nagyon nagyon igazat írsz, kedves szerző. Valószínüleg egyrészt ez lehet a baj, másrészt pedig az, hogy a pasikat (is) körülveszi a mai világ csomó hamis ingerrel - manapság minden és mindenki megközelíthetetlenül kurvamenőnek tűnik, emellett a csajok körében egyre gyarapodik a "gáz pasidumák" sora, és létrejön az a helyzet, hogy sokan már nem mernek odamenni a lányokhoz.

drywater 2010.04.16. 11:19:37

Miért nem udvarolnak a pasik?

Talán elfelejtették, hogy hogyan is kell? Talán elveszett a kölcsönös tisztelet? Talán erősebbek lettek a félelmek? Talán ciki egy menő arcnak ellágyulni?

Racionális világban élünk. Ennek velejárója az érzelmek háttérbe szorítása, elfojtása. Férfiaknál ez különösen igaz. Aztán felszínre törnek a vágyak, kellesz nekem, akarlak, itt és most. Küzdeni bármiért is? Ugyan már.

Versenyzővilág. Ha nem kapok semmit a befektetett energiáért, akkor már nem is teszem meg? Hány gyermek megy oda a szüleihez azzal, hogy köszönöm, hogy felneveltetek? Hm? Pedig a kutya nem kérte tőlük és mégis megtették. Az udvarlás is valami hasonlóan működött. Nem kell feltétlenül feleségül venni, azt akinek udvarol az ember. Lehet ez a nők iránti tisztelet egyik kifejezése is. Például, ha valaki egy 60-70 éves asszonynak szól pár szép szót, máris odáig vannak, meg vissza. Pedig ki akarja ágyba vinni már őket? :D

Arra buzdítok minden férfit, hogy udvaroljon a nőknek. Minden nőnek. Legyen fiatal vagy öreg, csúnya vagy szépséges, gazdag vagy szegény.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2010.04.16. 16:14:37

Ne keverd a komoly udvarlást a kedvességgel és a szép szavakkal. A nők iránti tiszteletünket ez utóbbival fejezzük ki, például úgy, hogy akkor is figyelünk erre, amikor éppen fáradtak, éhesek, stresszesek és még ki tudja mik vagyunk. Viszont a sorozatos, nem jelképes ajándékok, a jövőbeli közös tervek, a drágább és hosszabb közös programok, és persze a testi kapcsolat hadd' ne legyenek már csupán a tisztelet kifejezőeszközei...

drywater 2010.04.16. 21:48:28

@Detlef: Jó estét!

Nem kevertem össze. Az udvarlás része a kedvesség. Az én fogalmaim szerint, az udvarlás a női szívek meghódításának legszebb módja.

Sorozatos, drága ajándékok, melyek nem jelképesek? Hö? Nem tudom, te hogy vagy vele, de én még senkitől sem sajnáltam ajándékot. Azért adtam, akinek adtam, mert valamit ki akartam fejezni. Az ajándék egy gesztus, egy eszköz erre a célra. A szerelemet nem lehet befolyásolni pénzzel. Ha egy kapcsolatban nagyobb szerepet játszanak az anyagiak, mint az érzelmek, ott szerelemről szó sincs.

Amikor a teremtés koronája megtalálta szíve hölgyét, és a példa kedvéért tegyük fel, hogy már elnyerte a szívét is (mondjuk udvarlással), akkor onnan én már nem beszélnék további udvarlásról. Hajdan ebben az esetben tartották az eljegyzést. Ha arra gondolsz, hogy az ilyen mély kapcsolatokban megindul a ,,sorozatos, nem jelképes ajándékok, a jövőbeli közös tervek, a drágább és hosszabb közös programok, és persze a testi kapcsolat '' és a végén mégis az elválás mellett döntenek, akkor ezek a ,,veszteségek'' már nem kötődnek az udvarláshoz. Inkább köthetőek egy kútba esett házassági tervhez. És azért, egy ember életében nem hinném, hogy tömegesen fordul elő, hogy szíve választottja hosszan hitegeti, majd az esküvő előtt pofára ejti.
Szerintem.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2010.04.17. 14:50:54

Szia Drywater! Szóval úgy érted, hogy az elköteleződés az eljegyzéstől kezdődik, az odavezető mondjuk egy-másfél évig nincs? És mi a véleményed azokról a lányokról, akik kinéznek maguknak valakit, aki éppen elérhetetlen, és hogy addig is "legyen valakijük", összejönnek egy fiúval, akinek beadják, hogy így meg úgy szeretik, és közben hajtanak a "nagyvadra". És ha az összejön, akkor másfél év után csak úgy kidobják azt, aki tényleg szerette őket?

drywater 2010.04.17. 21:44:54

@Detlef:
Üdv!

Mi az, hogy az odavezető út nincs? Mondtam én ilyet? Az oda vezető út éppen az udvarlás. Az elkötelezettség kinyilvánítása mások felé pedig az eljegyzés. Ez csak nekem természetes? Ha valakinek egy-másfél év alatt nem sikerült elnyerni a szívét semmilyen módon, akkor el kell fogadni a tényt, hogy minden illúzió ellenére tovább kell lépni. (Tudom, hogy könnyebb leírni, mint megtenni, de ettől a lényeg nem változik.)

A második már egy nehéz kérdés. Én magam még nem voltam ilyen szituációban és szerencsére ismeretségi körömben sem tapasztaltam hasonlót. De igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni.

Három szereplős dráma. Szereplők
:
A hölgy, aki eszméletlenül önző
Az elérhetetlen férfi
A balek
Szituáció:
A hölgy szeretné megkaparintani álmai hercegét, az elérhetetlen férfit. Miért nem sikerül ez neki? Mindegy, lényeg, hogy várnia kell. Unalmas perceit csak mások kihasználásával tudja elütni, így kitűnő szórakozásnak ígérkezik a balek. A balek egy örök vesztes, de most életében először rá mosolyog a szerencse, és a világ legszebb nője mellett találja magát.

Bonyodalom: A férfi elérhetővé válik. A nő azonnal reagál, balek lerázva, majd minden vonzerejét bedobja, hogy meghódítsa szíve választottját.

Tetőpont: A nő elbukik, mert a herceg nem olyan vak, mint a balek. Semmi szüksége nincs egy olyan emberre, aki önmagán kívül nem képes mást szeretni.

Megoldás: Az önérzetes asszony keres egy újabb balekot és egy újabb férfit. A balek öngyilkos lesz. Az elérhetetlen férfi ellovagol a napnyugtába.

Viccet félretéve, ezer, meg ezer jele van annak, hogy ha két ember között nincs meg a harmónia. A bepalizott fickó megfizeti a tanulópénzt és legközelebb már fogja érteni a nők jeleit. Ha nem, akkor megint ugyanabba a hibába fog esni.
Az ilyen számító nők temetésén pedig kiderül, hogy valójában mindenkit elüldöztek maguk mellől.
Az elérhetetlen férfi pedig biztosan nem véletlenül az. Valószínűleg olyan párja van, akit a világ összes nőjéért sem cserélne el.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2010.04.18. 13:59:27

Picit kidolgoznám a herceg karakterét: van a jó herceg és a rossz herceg.

A jó herceg az, amit leírtál. Bár világéletében tudta, hogy hercegségre van kárhoztatva,
alázat és mély érzelmek jellemzik. Rájön, hogy az új hercegnő csupán a hercegi udvar pompája és a sok lovagi tornában kidolgozott izmos teste miatt szereti, de igazából nem érdeklik őt a legújabb csillagászati megfigyelései. Ezért otthagyja őt, és ellovagol a napnyugtába.

A rossz herceg az, aki ugyanezt a szívatós játékot játssza, mert megteheti. Tökéletesen tisztában van vele, hogy mind a tíz ujjára akad új jelentkező, mert a sok hercegnőjelölt megőrül a hercegi udvar pompája és és a sok lovagi tornában kidolgozott izmos teste miatt. A csillagászat sosem érdekelte. Eljátszadozik egy kicsit a balek és önző nőkkel, aztán ellovagol a napnyugtába

drywater 2010.04.18. 19:31:20

Detlef, mikorra várható a bejegyzés folytatása? :)

A B verziós herceg tökéletesen illik az önző nőhöz. Soha nem lesznek boldogok, de egész életükben erre vágynak. Rossz már nekik. :D
süti beállítások módosítása