Linkblog

Szerelem Blog

Susy, a nagy szerelmi és lelki tanácsadó blogja. :-) Sőt hamarosan Detlef barátom is beszáll a férfinem képviselőjeként. Azért gyűlünk itt össze, hogy megvitassuk egymás problémáit. Ha szeretnéd hogy rólad szóljon a post, írj a susybaby12 (kukac) gmail.com - ra!

Tipp

Ne a multikat támogasd, vásárolj magyar termelőktől! Én is kiteszek egy ilyen dobozt

Friss topikok

  • Detlef: Kulturált véleménynyilvánításért nem jár kitiltás, bármi is legyen az. :) "Teljesen úgy tűnik az ... (2010.04.20. 12:19) Gáz pasidumák és perverz állatok
  • drywater: Detlef, mikorra várható a bejegyzés folytatása? :) A B verziós herceg tökéletesen illik az önző n... (2010.04.18. 19:31) Párkapcsolati problémák - Miért nem udvarolnak a férfiak?
  • egypercc: Üdv! Szerintem légy vele öszinte és mond el mit érzel. Lehet ez a kapcsolat a végét járja. Én is í... (2009.11.05. 16:45) Furcsán viselkedik a barátnőm
  • Detlef: Én úgy gondolom, ez valahol természetes. Illetve a női egyenjogúság következménye. Ugye régen volt... (2009.10.03. 00:18)
  • susztera: Nem könnyű, de tudni kell különbséget tenni a szerelem és amit Te adott pillanatban, adott lelki á... (2009.07.21. 14:08) Ne ítéljetek!

2009.01.28. 22:50 Susybaby

Egyszerű szerelmi tippek a nagyvilágból

Olyan korban élünk, amikor mindenki mindent egyszerűsíteni próbál. Még egy olyan összetett téma, mint a férfi és a nő együttélése is egyszerűsítésre szorul. Nem vonom ki magam ez alól a trend alól, így öt egyszerű tippel szolgálok, amelyek a kapcsolatban hosszútávon alkalmazandók:

Első tipp: Tartsd a szádat. Addig, míg a férjed, feleséged befejezte amit mondani akar. Fékezze türelmetlenségét, ne akarjon mindenáron valamit mondani, és adjon a másik félnek időt és lehetőséget, hogy a gondolatait elmondhassa.

Második tipp: Értsd meg, mit mond a másik. A legtöbben nem jutnak el idáig, mert már a saját reakcióikon gondolkodnak, miközben a másik még beszél. Ilyenkor magukkal vannak elfoglalva, és nem igazán figyelnek oda a másikra.

Harmadik tipp: Éld át, amit mondasz. Ha nincs kapcsolatunk a saját érzéseinkkel, az egész szövegelés nem ér semmit. Hosszú órákat eltölthetünk az ún. vitakultúránk fejlesztésével, anélkül, hogy bárhová eljutnánk vele. Ha az érzéseinkről beszélünk, mutassunk is valamit magunkból. Ez elmélyíti a kapcsolatot.

Negyedszer: Ha mondasz valamit, azt gondold is úgy. Ne hazudj többet a partnerednek. Legyetek őszinték egymáshoz. Ha nincs kedved egy unalmas buliba menni, mondd meg. A kifogások helyett kockáztasd meg az őszinteség frissítő erejét.

Ötödször: Tanulj meg szeretni. Mind testileg, mind szellemileg. A férfinak, aki igazán szeret, ki kell tűznie a feladatot: feleségét finoman de rendíthetetlenül testi, szellemi és érzelmi jelenlétével körbevenni. A nőnek, aki igazán szeret, meg kell tanulnia a férfi figyelmességében teljesen megbízni. Mindkettő élethosszig tartó feladat.

Forrás:

http://www.artikel-base.de/familie/liebestipps.aspx

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág németország szerelmi tippek őszinteség türelem kivárás szeretni tudni szeretni tanulni


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.