Linkblog

Szerelem Blog

Susy, a nagy szerelmi és lelki tanácsadó blogja. :-) Sőt hamarosan Detlef barátom is beszáll a férfinem képviselőjeként. Azért gyűlünk itt össze, hogy megvitassuk egymás problémáit. Ha szeretnéd hogy rólad szóljon a post, írj a susybaby12 (kukac) gmail.com - ra!

Tipp

Ne a multikat támogasd, vásárolj magyar termelőktől! Én is kiteszek egy ilyen dobozt

Friss topikok

  • Detlef: Kulturált véleménynyilvánításért nem jár kitiltás, bármi is legyen az. :) "Teljesen úgy tűnik az ... (2010.04.20. 12:19) Gáz pasidumák és perverz állatok
  • drywater: Detlef, mikorra várható a bejegyzés folytatása? :) A B verziós herceg tökéletesen illik az önző n... (2010.04.18. 19:31) Párkapcsolati problémák - Miért nem udvarolnak a férfiak?
  • egypercc: Üdv! Szerintem légy vele öszinte és mond el mit érzel. Lehet ez a kapcsolat a végét járja. Én is í... (2009.11.05. 16:45) Furcsán viselkedik a barátnőm
  • Detlef: Én úgy gondolom, ez valahol természetes. Illetve a női egyenjogúság következménye. Ugye régen volt... (2009.10.03. 00:18)
  • susztera: Nem könnyű, de tudni kell különbséget tenni a szerelem és amit Te adott pillanatban, adott lelki á... (2009.07.21. 14:08) Ne ítéljetek!

2008.10.10. 23:56 Susybaby

Nő vagyok, nem haver!

Hogyan szabadulhatok meg a 'havercsaj' szereptől?

Amióta csak az eszemet tudom, a férfiak sohase értékeltek mint nőt, hanem mindig csak mint havert. Régebben csak férfiruhákat hordtam, mert nagyon kövér voltam. Néhány éve sikerült leadnom a fölös kilókat, és azóta nőiesen öltözöm, sminkelek stb. Intelligens nő vagyok, jól nézek ki, jól kijövök az emberekkel, és nem kelletem magam.

Hiába minden, továbbra is mindenki haverja vagyok, mert a hobbijaim (zene, foci) nem tipikus női elfoglaltságok. Most mit csináljak, egyszerűen nem vagyok az a 'cicababa' típus...
A shoppingolás halálra idegesít, és a kisállatok láttán sem fog el a gyönyörgörcs. A pénzemet meg szívesebben költöm régi hanglemezekre, meg CD-kre, mint porcelánfigurákra vagy más lakásdíszítő vicik-vacakra. 

Van esélyem, hogy valaha nőként fognak rám tekinteni? Egyszerűen képtelen vagyok megjátszani magamat, és nem is akarom, mert azzal önmagamat tagadnám meg. A válaszaitokat előre is köszönöm! Reni

20 komment

Címkék: barát haver érett tapasztalt


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

princess onidaa 2008.10.11. 06:44:32

szerintem a fiuk sokkal jobb fejek, nem rinyálnak folyton, lazábbak, vagányabbak, szeretik az autókat, a számitógépeket, és a bunyót. aki ideális partner lehet az ugyis kihozza belőled a nőt.végre most van valakim akivel jól elvagyok, de azért furcsa hogy be vagyok szabályozva és pl nincs állandóan a spanokkal lógás. amugy a fiuk szeretik a vagány csajokat, pont azért mert nem hisztisek. csak ritkán jön megfelelő pasi...

Fricike 2008.10.11. 07:54:29

jaja, úgyis mondhatnánk hogy ezzel az érdeklődési körrel bebiztosítod magadat, hogy ne cicababázzanak le (magyarul nem kell más nők szokásos diszkriminációját eltűrnöd) és most meg panaszkodsz, hogy nem ismernek el nőnek. Gondolkodj ezen egy kicsit.

Vagy TÉNYLEG az vagy, aki vagy, és akkor elégedett lehetsz az eredménnyel, mert látod az előnyöket és a hátrányokat is, vagy (amit még valószínűbbnek tartok), hogyha a viselkedésed és az érdeklődési köröd IS egy védőpajzs, hogy ne tartsanak hülyének, akkor nem szabad panaszkodni.

Legyél az, aki vagy és fizesd meg az árát. Ahogy Princess is írta, ritkán jön a megfelelő pasi. De jön, csak ki kell várni!

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.10.11. 08:18:55

Én is hasonlókkal küzdöttem, kövér kislány voltam, és a tiniszerelmes korszakba inkább csak mindenki haverja voltam. Aztán szépen leadtam a kilókat, nővé váltam. És nem történt semmi. De amikor nem vártam rámtalált a szerelem. Annak a kapcsolatnak már vége, sok hibát el is követtem tapasztalatlanságom okán. De most újra boldog vagyok. Nem azt mondom, hogy ne csinálj semmit, és majd jön aminek jönnie kell, csak legyél türelmes. Én úgy gondolom, nem olyan emberrel érdemes kezdeni, aki eddig is ismert, hanem újakkal. Akiknek még csoda hogy vannak ilyen lányok is. Nagyon sok fiú ismerősöm mondja, hogy úgy hiszi, azért nincs barátnője, mert ezek közül a ,,mostani,, lányok közül neki nem kell. Neki nem kell a hisztizés a tündibündizés. Szóval van aki Rád vár :) Sok sikert!

horvicska 2008.10.11. 08:37:21

Hát akkor ne játszdd meg magad!!!

Én se vagyok az a tipikus nő. De a pasik akikkel együtt voltam és a barátom is tud értékelni. Ő se semmi, ha kihúzom a szempilláimat rögtön elkezdi, na mi van bohóc, fested magad az előadásra?
A bevásárlás egy rémálom, el sem tudom mondani milyen hálás vagyok az internetért és a csomagküldő szolgálatokért. Az egész azon múlik, hogy milyen típusú férfit akarsz megszólítani. Egyérelmű, hogy egy barnára szolizott, felpumpált macsónak nincs gusztusa egy olyan nőre, aki előkelő farmerban és tornacipőben szaladgál. *Vigyázat, ez most egy sztereotípia volt*
Na és akkor mi van? Én se akarok ilyen pasit.

A barátom olyannak szeret, amilyen vagyok. Akkor meg minek változtassak bármin is? Hidd el, el lehet Téged is fogadni nőnek, akkor is ha nem tűsarkúban szaladgálsz és a sport érdekel. Legyél az, aki vagy, és A FÉRFI fel fog TÉGED ismerni, és szeretni fog.

Elfi 2008.10.11. 11:13:40

Hmmmmmmmmm, én is fiúk között nőttem fel, bátyáim, öcsém és unokatesók között.

mindig autókkal játszottam és és és, valahogy úgy is gondolkodok mint egy férfi, de az ágyban nem vagyok az...
Ha egy pasi tetszik, kimondom a véleményemet, de csak úgy bármelyikkel soha nem feküdnék le. A fiúk angyalnak tartanak, és szerintem ettől a besorolástól nehezebb megszabadulni mint a havercsajostól.

Na mindenesetre ezek ellenére is nőnek tartanak. szőke vagyok, karcsú, nem hülye, rendesen munkába járok; ugyanakkor szeretem a focit, autót vezetni, motorozni, diszkóba járni stb.

Én szerintem az egész azon múlik hogy az ember hogyan adja elő magát, ha jól csinálja, fiatal de már felnőtt nőnek fogják tartani.

Susybaby · http://szerelemblog.blog.hu 2008.10.11. 11:22:53

Szerintem se a shoppingolás vagy a porcelánfigurák teszik a nőt nővé. És lehet úgy is focizni, hogy attól az ember még nőies marad. Szerintem ha sikerül saját magadat nőként elfogadni, mások is ezt fogják tenni.

princess onidaa · http://onidaa.blog.hu 2008.10.11. 18:49:51

na akkor mindenki egyetért :) nyilván azélrt találsz nehezebben palit magadnak mert nem vagy buta pina, és vannak igényeid... de ez sose baj... inkább egyedül mint valakivel csak azért h legyen.... majd jön aki nekedvaló...

B. 2008.10.11. 19:03:45

Sziasztok. Fiú vagyok , előre bocsátom. Higgyétek el, vannak olyan fiú ismerőseim, akik nagyon is vágynának egy olyan lányra, aki nem szőke, a szó legbutább értelmében. Bár ők is emberek, aranyosak, kedvesek lehetnek. Megszólni, sohasem szóltam meg senkit ilyen téren sem.
De egyet tudom ám....ezt fiúkák is mondták: a srácok azért higgyétek el tartanak az okos nőktől. Ezt fentebb írta is valaki, azt hiszem. Nehezebben kezdeményeznek ilyen esetben, s bár tudnának szegények miről beszélni, hiszen egy értelmes, okos hölggyel ülnek szemben, az az érzésük, hogy ez nem fogja meghatni a partnerüket, mert hát ez más lányoknál nem jött be. A nők ugyanis csak nők legbelül. Ha valaki nem tetszik nekik, hiába hajtanak.
Ha tanácsot adhatnék amúgy, (egyébként érdekelne is, hogy mit gondoltok erről) jó lenne az értelmes fiúkat bátorítani. Hiszen éppen azért félnek megközelíteni a hozzád hasonló lányokat, mivel azt hiszik, hogy kineveted őket, vagy okosságodból kifolyólag nem ütik meg nálad a mércét.
Lehet bátorítani az ilyen, komoly lányokat kedvelő fiúkat?

B. 2008.10.11. 19:05:39

apropó...tudom mi az, hogy szeretni :-) Boldog kapcsolatban élek.

Just A Broken Soul... 2008.10.11. 19:33:23

Sziasztok!
Én is fiú vagyok, és csak annyit szólnék eme dologhoz, hogy nem számít, hogyan öltözik egy nő, meg hogy mi a hobbija, meg satöbbi. A nő akkor is nő marad, ha a focit szereti, meg ha zenei elfoglaltsága van. Ha így érzed azt, hogy önmagad vagy, akkor nem kell ezeken változtatni. És rengeteg olyan fiú szaladgál, aki bukik az ilyen csajokra. És ugye ha ezeket a dolgokat úgymond összepasszolod a saját női tulajdonságaiddal, akkor sok csávót levehetsz a lábáról. :) Mert szerintem a legtöbb férfi csípi, ha egy nőben felfedez egy "férfias" vonást, mint pl. a fociláz! :)

A lényeg: légy önmagad!!! Az vagy, aki vagy, és légy rá büszke...tudd, hogy nő vagy, és tudd, hogy sokkal normálisabb azoknál a cicababáknál, és amint már az előbb leírták: biztos jönni fog a megfelelő csávó is! :)

Amúgy az okos nőktől nem kell tartani:)...legalábbis szerintem. Sokkal jobb egy okos nő társaságában tölteni az időt, mint egy olyannal, akivel nem lehet egy jót beszélgetni. Nem kell ott rögtön rámenni a dolgokra, lehet nem is az alakul ki, hogy vonzódás, hanem mondjuk egy kellemes baráti viszony. És ennyi! :)

Susybaby · http://szerelemblog.blog.hu 2008.10.11. 19:34:50

B. a női lélek azért ennél bonyolultabb. Attól még nem szabadna rögtön elbátortalanodniuk a fiúknak, hogy megpróbálnak szóba állni egy lánnyal, és az úgy néz el unottan mellettük mint Cindy Crawford az ezredik autogram után, vagy éppen fölényesen mosolyog. Lehet hogy pont a lány a bátortalan, vagy szégyellős és így leplezi. Ha a srác ilyenkor egy kicsit kitartóbb lenne, kérdezne, és a lány érezné hogy igenis Ő A FONTOS, akkor valószínűleg levetné ezt az álarcot. Ha nem, kérdezzen rá a srác nyíltan egy idő után: "Szeretnék veled beszélgetni, de nem érzem úgy hogy érdekel amit mondok" és ha erre 'hát nem is' a válasz, AKKOR és csak is AKKOR van lezárva a dolog. Ja és bármiyen okos is legyen a lány, hagyni kell beszélni, hadd érezze hogy Ő van a középpontban!

B. 2008.10.11. 19:37:40

Ez jó, amit írsz. Köszönöm a soraidat. Szerintem tartalmas nagyon az ilyen együtt gondolkodás fiúk és lányok, férfiak és nők között. De ez ugye egy másik blog tartalma lehetne :-) Bár én itt is szívesen folytatom....

Susybaby · http://szerelemblog.blog.hu 2008.10.11. 19:41:51

Itt is, meg ott is. Írd meg a javaslatodat az új blogra! :-)

B. 2008.10.11. 19:49:45

egyelőre itt....
"...lehet a lány bátortalan..." Ez számomra új volt. Még mikor feleségemnek udvaroltam is, sőt mindmáig úgy láttam, hogy ti nők, minden kiszámíthatatlanság ellenére nagyon is jól tudjátok mi a jó nektek. Ezt megfejteni..hát hogy is mondjam művészet. Mármint egy férfi számára. A lányok bátortalansága alatt nem azt érted végül is, hogy adott egy lány, aki azért a fentiek értelmében tudja mi a jó neki, és milyen srác tetszik neki, s tudja, hogy tőle várná azt a mondatot, hogy "Szeretnék veled beszélgetni, de nem érzem úgy hogy érdekel amit mondok". De szegény srác, aki nem tetszik alapvetően, az hiába sarkal....lehet rosszul látom. :-)

Just A Broken Soul... 2008.10.11. 19:59:29

Amúgy nem tudom, szerintem ez valamennyire belerögzült a nők elméjébe, hogy ha egy srác odamegy hozzá, akkor már az tuti akar itt mindenfélét....de mondjuk én egy olyan típus vagyok, aki valahogy elválasztja azt, hogy mikor megyek úgy oda egy lányhoz, hogy vonzónak találom, és mikor megyek oda úgy, hogy ismerkedni, beszélgetni, barátkozni, szóval nem tudom, valahogy elválasztom a két dolgot, de ha meg látom rajta, hogy mindkét esetben unja az arcom, akkor további szép napot, szia....vagy ezt nagyon hülyén hangzik?

B. 2008.10.11. 20:03:50

Nem, sztem ez egyszerű matematika. A nőknél a tőzsde sokkal kiszámíthatatlanabb - ez számlájukra legyen írva. Emberek, szeretnivaló lények, de ebben a bizalmatlansággal átitatott világban megoldást keresni erre a különös feszültségre (férfi a nőt akarja, a nő a férfit, az öreg karinthyt idézve) hát hogyis mondjam dilemma a javából.
De én szeretem a nőket, mit tegyek :-)

B. 2008.10.11. 20:07:10

bocsi, egyébként tényleg analíziseket nézegetek épp (tőzsde ezért említve)...de várjunk csak hirtelenjében eszembe jutott ám, hogy ti értelmes lányok, erről szívesen beszélgettek, vagy maradjunk az eredeti témánál?
:-)

Susybaby · http://szerelemblog.blog.hu 2008.10.11. 21:20:17

Attól, hogy tudjuk milyen srác kell nekünk, még lehetünk bátortalanok nem? :-)
Broken Soul: mindegy milyen szándékkal jön oda egy srác hozzánk, vagy oda se jön, csupán belép a helyiségbe, azonnal, a másodperc törtrésze alatt végigmérjük, érdekesnek találjuk -e, szexis -e, elfogadnánk -e a gyerekünk apjának, illetve hogy milyen testi és öltözködési hiányosságokka, hibákkal bír. Gyanítom hogy a srácok egyszerűbben eldöntik mikor 'jó' egy nő.

Just A Broken Soul... 2008.10.11. 21:48:50

Susybaby: hát igen, ezért is mondják, hogy a nők sokkal jobban "belelátnak" a dolgokba...én mondjuk azt mondom, mindenkinek jár egy lehetőség. Ha mondjuk fordítva történne a dolog, tehát hozzám jönne oda egy lány(ez a ritkább verzió), én beszélgetnék vele, aztán mérlegelnék...én így nem futnék bele előre, hogy elfogadnám-e, érdekes-e...ezeket addig nem tudom én megmondani valakiről, amíg meg nem ismerem...öltözködés, hát igen, ez már mutatja az adott egyén stílusát, hiányosságát. De ha mondjuk, fogalmazzunk úgy, furcsa az öltözködése, attól még lehet tök érdekes ember, vagy melegszívű, satöbbi. Nah persze, ha egy szakadt csaj állna be elém, hogy hahó, lehet én is grimaszolnék egyet. :)...Szóval én nagyon kevés dolgot tudok előre látni egy emberben, ezért kell megismernem egy adott embert, hogy elmondhassam, milyen a természete és lelkülete. Nektek, nőknek sokkal könnyeben megy ez! :-)

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.10.14. 12:42:53

Én nagyon szeretek beszélgetni. Csak úgy. És mégjobban szeretem, mikor találok is rá vevő partnert. Lehet akkor sokan úgy gondolják, azért kezdeményezek beszélgetést mert akarok tűlük valamit? Ez már többször megfordult a fejemben. De csöndben marad mégsem tudok :)
süti beállítások módosítása